Fågeljakt

Doften av dagg i gräset och ljudet av vågornas svall mot stranden. Solen reser sig sakta upp över himlen och avslöjar konturerna av Ölands raka siluett. Ett andsträck rör sig över himlen. deras avlägsna vingslag för med sig en bris av spänning. Det är en nyvaken morgon, solens värme ger löftet om en givande jaktdag och en unik naturupplevelse.

 

Unik sjöfågeljakt, en upplevelse på södra Öland.

Parboäng naturturism organiserar kust och fältjakt för gås- och andfågel under jaktperiod. Samtidigt erbjuds bra boende i fullutrustade lägenheter och stugor i genuin gårdsmiljö. Du bor med bästa utsikt över havet eller på Alvaret mitt i Världsarvet.

Vi startar med genomgång inför jakten. Tag gärna med egen apporthund, eller anlitas duktiga hundar och förare från trakten.

Jägaren söker ofta utmaning och spänning. Här erbjuds naturlig jakt med allt vad det innebär. Alla jägare hoppas på jaktlycka men vet att det beror på förhållanden runt omkring och hur man som jägare agerar. För att uppnå bästa möjliga jaktförhållanden för dagen, väljer vi våra marker på östra eller västra stranden på ön, beroende på väder och övriga förhållanden.

Vid kustjakt placerar vi oss väl gömda i strandkanten med apporthunden i beredskap. Vid gåsjakt på fält finns flera marker att välja på, med naturliga och riggade gömslen.

Kontakta oss gärna för planering, priser och bokning.

Varmt välkomna med er bokning.