Vanliga frågor & svar​

Vi har öppet året runt i en mindre del av anläggningen. Ang. våra öppettider per boende vg. se mer detaljerad information i bokningsformuläret på sidan, under avsnittet tillgänglighet.

Bytesdag under högsäsong och veckoboende sker på lördagar.

Ankomst sker från kl 14.00 samt ut-checkning fram till kl 11.00 på avresedagen. 

Klicka på bilderna för att förstora!

Vänligen kontakta värden för anmälan och detaljerad information innan ankomst, med sms eller ring (046) 079 34 99 547. Med vänliga hälsningar Johan.

Kontakta värden med sms eller ring 079 34 99 547 innan ankomst för anmälan och information.

Här hittar jag mitt boende

Parkering

Städning ingår inte i grundpriset men går att köpa till om så önskas och bokas gärna två dagar innan avfärd. För prisuppgift kontakta värden. Städbesiktning förekommer.

Har man husdjur med sig är slutstädningen extra viktig och städbesiktning sker alltid, boka städbesiktning i god tid innan avresa.

Städråd finns i informationen i boendet. Vid undermålig slutstädning anlitas städtjänst på gästens bekostnad.

Våra boenden är anpassade till ett angivet antal personer, extrabädd är därför enbart möjligt för små barn. 

Lakan och handdukar ingår inte i priset men går att hyra vid förbokning. Detta görs i samband med bokning av boendet och finns tillgängligt som tillval under bokningsfliken på varje boende. 

Tvättmaskin till våra gäster finns både på Gamlegärde samt inom området på Parboäng.

Som standard skall nedan angivna finnas i samtliga kök, stugor och lägenheter; kyl o frys, spis, ugn, diskmaskin, micro, vattenkokare, kaffebryggare samt elvisp.

Småstugorna/friggebodarna,  har trinettkök och något mindre utrustning.

Saknar du något, kontakta värden.

Extrabädd för små barn går att ordna. Kontakta oss i formuläret nedan.

Parboäng är en lantgård där det finns möjlighet att umgås med katter, hundar och hästar eller titta på kor. 

Eftersom Parboäng är ett aktivt lantbruk är det viktigt att barnen har uppsikt av vuxen.  På lantbrukssidan är det under inga förhållanden tillåtet att vistas utan värdens sällskap.

Det är ofta spännande för barn att se stora maskiner och djur. Kontakt värden så ordnar vi en tid för visning.

Reser du med buss erbjuder vi upphämtning vid hållplats om förbokning sker. Ett tips är också att kontakta KLT, Kalmar länstrafik, så kan man genom dem boka resa direkt till våra boenden. Vill du upptäcka omgivningarna kan du som gäst hyra en bra cykel av oss till rimligt pris. Boka gärna innan ankomst. Pris vid förbokning 300 kr per vecka och vid bokning på plats 350 kr per vecka, 80 kr per dag.

Vägbeskrivning     Boka cykel

Fri gästparkering finns på anvisad plats, beräknat en bil per boende. Har man två bilar parkerar man efter varandra för att platserna ska räcka till alla. Stugorna har egen plats att parker på.

Gratis Wi-Fi gästnätverk finns tillgängligt både på Parboäng gård i lägenheter och större stugor, likväl som i mangårdsbyggnaden på Gamlegärde gård. Ibland är anslutning sämre, avvakta och koppla upp igen efter en stund.

Husdjur är välkomna på Parboäng i alla boenden förutom de djurfria lägenheterna nr 2 och nr 3.

Vid vistelse utomhus ska din hund eller katt vara kopplad. Var rädda om trägolven och husdjuret bör inte vistas i sängar och möbler. Innan avresa slutstädar gästen och därefter sker städbesiktning. Boka tid med värden, kontaktas enklast med sms, mobil 079 35 99 547.

På boenden i Gamlegärde, under sommarperioden är det inte tillåtet att ha med sig husdjur med hänsyn till övriga gäster. Husdjur får heller inte vistas på innergården.

Fotografier tagna av Hampus Persson , Birger Lallo, Eddie Granlund & Emelie Parboäng 

Har du några övriga frågor?

    Välkomna till oss!

    Mobil : (+46) 079 349 95 47

    Mail : info@parboang-naturturism.se