Verksamheten

Familjen Parboäng driver lantbruk sedan början av 1900-talet. Gården har också haft mindre boendeverksamhet sedan 60-talet. När generationsskifte skedde utökades verksamheten. Parboäng naturturism etablerades 2012, och har främst uthyrning av stugor, lägenheter och rum. Här finns två anläggningar, Parboäng och Gamlegärde.

Mer än boendeverksamhet

Förutom boendeverksamheten erbjuder vi relax och aktiviteter. Under sommaren finns möjlighet för våra unga gäster att fritt umgås och rida på våra två snälla  islandshästar, på nyanlagd ridbana. Därtill finns Bed o Box, dvs man kan ta med sig hästen på semestern. Här finns spabad, vedeldad strandbastu och grillhus att hyra till rimlig kostnad. Vi har också egen sandstrand en kort promenad från boendet vilket ger extra kvalitet. 

På Gamlegärde som är beläget mitt i världsarvets odlingslandskap erbjuds en lugn och avkopplande miljö. Här finns en väletablerad målarkurs genom Vedic Art som besöks flitigt under sommarveckorna och många av dess deltagare bor på vårt boende i rum och friggebodar på Gamlegärde.

Området kring boendet

Den unika naturen i närområdet är den det våra gäster söker. Vi erbjuder ett strandnära och naturskönt område med egna aktiviteter men det finns också flera sevärdheter och attraktioner i närområdet. De största turistmagneterna är Ottenby fågelstation, Naturum och fyren Långe Jan, likväl som Eketorps borg.

Därtill erbjuds att njuta av fantastisk natur, bad i kalkbrott, hav och härligt strandliv. Här finns de allra bästa möjligheterna att skåda fågel, cykla, vandra, fiska, bada, likväl som att finna konst-kultur och historia. Det finns restauranger, pub och café samt livsmedelsaffär på cykelavstånd. Heller inte att glömma fantastiska möjligheter för surf- och kiting, därtill en mycket bra och omtyckt golfbana.

079 349 95 47

Parboäng naturturism

info@parboang-naturturism.se

Kontakta oss

    Välkomna till oss!

    Mobil : (+46) 079 349 95 47

    Mail : info@parboang-naturturism.se